2007 m. gruodžio 2 d., sekmadienis

Keksiukai su persimonais

PICT84061 copy
1 puodelis (150 g) miltų
¾ puodelio (150 g) cukraus
1 a. š. sodos
1 a. š. kepimo miltelių
½ a. š. druskos
½ a. š. cinamono
½ a. š. malto muskato riešuto
1 puodelio smulkintų graikinių riešutų
½ puodelio razinų
1 puodelis persimono minkštimo
2 v. š. aliejaus
¼ a. š. citrinų ekstrakto

Persijoti miltus, sodą, kepimo miltelius, druską, cinamoną, muskatą. Sumaišyti su cukrumi riešutais ir razinomis. Persimono minkštimą kartu su aliejumi ir citrinų ekstraktų sutrinti blenderiu į tyrę. Supilti į miltų mišinį ir atsargiai išmaišyti, kol nebesimatys sausų miltų. Sudėti tešlą į 12 keksiukų formelių ir kepti iki 180° C įkaitintoje orkaitėje 25 – 30 minučių.

P. S. puodelis – 237 ml. Vietoje graikinių riešutų dėjau migdolų plokštelių, vietoje razinų – šokolado gabaliukų. Cukraus dėjau tik ½ puodelio. Svarbu, kad persimonai būtų labai sunokę... Skanaus!

Šaltinis Astray Recipes

1 komentaras:

  1. Klausymelis...o kiausinio nereikia cia siame recepte? Labai noriu pasigamint, bet baido sausas ingridientu misinys...

    AtsakytiPanaikinti