2010 m. gegužės 7 d., penktadienis

Grietininiai rageliai

P30700481-1 copy
1 kg miltų
½ l pieno
2 pakeliai sausų mielių (po 7 g)
1 v. š. cukrus
1 v. š. druskos
3 kiaušiniai
100 g margarino
100 ml aliejaus
100 ml grietinės arba jogurto
sezamo sėklų

Į dubenėlį supilti persijotus miltus ir sumaišyti su sausomis mielėmis. Suberti cukrų ir druską, gerai išmaišyti. Miltų viduryje padaryti duobutę, supilti šiltą pieną, įmušti 2 kiaušinius ir išmaišyti. Supilti grietinę ar jogurtą, aliejų, ištirpintą margariną ir gerai išminkyti tešlą, kol bus lygi ir elastinga.

Uždengti rankšluosčiu ir palikti 15 minučių pailsėti.

Tešlą paminkyti ir padalinti į 5 gabaliukus. Kiekvieną gabaliuką iškočioti į didelį apskritimą ir supjaustyti į 16 dalių. Susukti ragelius, sudėti į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi ir palikti, kad pakiltų.

Likusį kiaušinį išplakti, juo aptepti ragelius ir pabarstyti sezamo sėklomis ir druska. Kepti iki 200º C įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai apskrus (15 - 20 minučių). Ataušinti ant grotelių. Skanaus!

P. S. jau įdėjau daugybę ragelių receptų, bet šis taip pat labai vykęs, tad negaliu nepasidalinti :) Tikrai be galo minkšti ir skanūs rageliai, tad siūlau išbandyti!

Šaltinis Coolinarica

P30700291-1 copy

18 komentarų:

  1. Oooo skanumynas. Tikiuos kitą savaitę atsigriebti su kepimais, nes šios buvo mokslų užgrobtos.

    AtsakytiPanaikinti
  2. aha, man irgi patinka rageliai visokiose formose tad situos butinai isbandysiu ;)

    AtsakytiPanaikinti
  3. Laba diena..Ar galite pasakyti kaip tuos ragelius suformuoti, kiek bandau neišeina..Ačiū

    AtsakytiPanaikinti
  4. Ačiū, merginos!

    Indre, ragelius reikia susukti taip, kaip parodyta šioje nuotraukoje

    AtsakytiPanaikinti
  5. ar galima daryti su svieziom mielem?kiek tada ju reiketu?

    AtsakytiPanaikinti
  6. Be abejo, galima daryti ir su šviežiomis mielėmis - jų reikėtų 50 g.

    AtsakytiPanaikinti
  7. Puikus rageliai, likom suzaveti. Kepiau is puses normos ir pasigailejau, kad ne is visos.

    AtsakytiPanaikinti
  8. Tikrai labai skanus rageliai,katik issikepiau;)Vieni su picos idaru,o kiti saldus,su sokoladu.

    AtsakytiPanaikinti
  9. Labai skanu, bandau sustoti valgyti... ačiū :D

    AtsakytiPanaikinti
  10. Hm... Bandziau kepti, bet gal kas galetu paaiskinti, ka darau ne taip, jeigu, tesla viduje neiskepa? Ji tokia siek tiek dregna ir lipni per viduri. Nzn ka ne taip dariau.

    AtsakytiPanaikinti
  11. Labai puikus!! aciu uz recepteli!!!

    AtsakytiPanaikinti
  12. fantastiniai receptai... kilogramas miltu... cia visa daugiabuti galima pavaisinti rageliais...

    kur dingo elementarus paprastumas, pvz.: prideti komentarus (siuo atveju) "tokio kiekio reikia pagaminti 100 rageliu" :)

    AtsakytiPanaikinti
  13. Oho, koks nepasitenkinimas... Recepte aiškiai parašyta tešlą padalinti į 5 dalis ir susukti po 16 ragelių. Iš viso gaunasi ne 100, o tik 80 ragelių :)))

    AtsakytiPanaikinti
  14. Sonatina, puikus rageliai! Kepiau jau 2 kartus. Purus, minkstuciai. Aciu uz recepta :)

    AtsakytiPanaikinti
  15. Kažkas fantastiško :}
    Dar nebuvau minkius tokios nekimbančios tešlos. Super super.
    O iškepė rageliai puikiai. Minkštučiai ir puručiai kaip ir rašei.
    Dėkui už receptą!

    AtsakytiPanaikinti
  16. Begalo skanu!!! tesla isejo labai puri, puikiai iskilo, minksti ir skanus. idejau po gabaleli sokolado i visu, plius kelis papildomus saukstus cukraus. tai bus pagrindinis mano rageliu receptas. Aciu!!

    AtsakytiPanaikinti
  17. sveikii :]]
    žadu kept o jei aš padaryčiau ydarą? keleta obuolių skiltelių ?

    AtsakytiPanaikinti
  18. Dėjau obuolio skilteles - super! Receptas puikus! Ačiū.

    AtsakytiPanaikinti